Banen weer bespeelbaar vanaf vrijdag 26 augustus

De banen zijn vanaf vandaag, vrijdag 26 augustus, weer bespeelbaar.


Even samenvattend wat er allemaal gebeurd is. Op maandag 8 augustus werd groot onderhoud uitgevoerd om de gladde plekken weer bespeelbaar te maken. Tijdens de KIWA-keuring twee dagen later bleek dat het onderhoud niet toereikend was om het probleem te verhelpen.


Vervolgens is er veel overleg geweest (en in de vakantieperiode is dit vaak niet eenvoudig) tussen de clubs, de KNLTB, de gemeente en de aannemer om te kijken welke oplossingen er zijn, wat het beste resultaat geeft voor ons als spelers en wanneer, welke maatregelen kunnen worden uitgevoerd.


Omdat verder spelen op gladde banen zonder enige maatregelen niet verantwoord was, is het park enige tijd gesloten geweest. Het actieplan dat nu is ontwikkeld door de gemeente en aannemer in overleg met de clubs, houdt in dat de banen intensief dagelijks behandeld gaan worden, en het feit dat ze net zijn schoon gespoten helpt daarbij aanzienlijk. Dan na afloop van de herfstcompetitie en de parkkampioenschappen (rond begin november) worden de matten achter de baselines allemaal vervangen en lijnen opnieuw gelegd.


Wat wordt van ons verwacht?

Eigenlijk zijn dit 2 dingen: sproei de baan na afloop van iedere speelbeurt (ook ’s avonds) en veeg de baan in een cirkel, eindigend in het midden. Dan blijft het gravel op de baan, in plaats dat het erbuiten terecht komt.


Vaste sproeitijden

Om de banen goed bespeelbaar te houden is afgesproken met de gemeente dat gedurende de warme dagen er intensiever automatisch gesproeid gaat worden. Voor diegenen die op de baan staan is dit goed hoorbaar, omdat er een paar minuten voor aanvang van het sproeien een zoemer afgaat.

De vaste sproeitijden zijn: 09.00 – 11.00 - 13.00 - 15.00 en 17.00.


Bardiensten

Alle bardiensten vanaf maandag 29 augustus gaan weer door.


Veel speelplezier en bedankt voor jullie geduld!