top of page

Jeugdspelers

Vanaf 6 jaar starten kinderen bij ons met tennisles. Onze trainers volgen het Tenniskids-programma van de Nederlandse tennisbond. Plezier maken is het uitgangspunt, de rest komt dan vanzelf. 

Tennisles

Informatie tennisles

• Groepslessen: 1 april t/m eind sept

• Vraag eerst een lidmaatschap aan

• Lesgeld is exclusief lidmaatschap

• Trainers van Tennis Op Maat verzorgen de les

• Kinderen volgen de Tenniskids-methode

• Kinderen: t/m 12 jaar

• Jeugd: t/m 17 jaar

• Een les duurt 50 minuten

• In basisschoolvakanties is er geen les

• Alle lessen zijn buiten, zomer én winter

• Bij (lichte) regen gaat de les door

• Uitvallessen worden voor 50% ingehaald

• Inschrijven zomer: voor 1 maart

• Inschrijven winter: voor 25 aug

Bij vragen over de jeugd mail naar:

jeugdcommissie@ijsbaanpad.nl

Diploma

Aan het eind van het tennisseizoen krijgen alle kinderen een diploma. Hierop staan de geleerde vaardigheden voor elke Tenniskidsfase.

Kosten tennisles

LES

Rood

Oranje

Groen

Geel 

Duoles

Privéles

LEEFTIJD

KINDEREN

6 t/m 9

9 t/m 11

11 t/m 13

Vanaf 13

alle leeftijden

alle leeftijden

10

10

  8

  8

  2 

  1

LESSEN

17

17

17

17

17

  1

KOSTEN

€ 155

€ 180

€ 180

€ 180

€ 450

€   50

Rolstoeltennis

Als enige club in Amsterdam geeft T.C. IJsbaanpad, in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation, elke vrijdag rolstoeltennis. Net als de Esther Vergeer Foundation vinden wij dat kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking de kans moeten krijgen om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging.

Rolstoeltennis

Tenniskids-methode

We werken met het Tenniskids-programma van de KNLTB. In dit systeem spelen alle kinderen in een kleurfase die bij hun leeftijd en niveau past. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Dit geldt voor zowel de tennislessen als de wedstrijden op recreatief en competitief niveau.

Kidsmethode_0000_Blauw.png

Les Blauw: 4 t/m 6 jaar. Kinderen maken kennis met tennis en de club. Met eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen ze hun eerste bal- en racketvaardigheden. Plezier maken staat centraal.

Kidsmethode_0004_Rood.png

Les Rood: t/m 9 jaar. Kinderen leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert over het niveau.

Kidsmethode_0001_Oranje.png

Les Oranje: 9 t/m 11 jaar. Kinderen spelen op een driekwartbaan met een zachte bal. Ze leren nieuwe slagen en technieken om uiteindelijk op een grote baan te kunnen spelen. De wedstrijden worden langer en ze kunnen deelnemen aan activiteiten en toernooitjes.

Kidsmethode_0002_Groen.png

Les Groen: 10 t/m 12 jaar. Kinderen spelen op een hele baan met een zachte groene bal. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden langer en gaan ook een belangrijkere rol spelen.

Kidsmethode_0003_Geel.png

Les Geel: 11 t/m 17 jaar. Kinderen tennissen op een hele baan met de gewone gele tennisbal. Ze beheersen de juiste techniek om op een groot veld rally’s te spelen. Wedstrijden spelen ze volledige mee.

Tenniskids-methode

Activiteiten jeugd

Voor de jeugd organiseren we wedstrijden, tenniskampen en andere leuke uitjes. We moedigen zoveel mogelijk tennismomenten aan. Kinderen raken zo op hun gemak met het spel, waardoor ze met nog meer plezier op de baan staan.

Jeugd wedstrijden

Deelname gratis

Elk seizoen organiseren we onderlinge wedstrijden tussen de jeugdspelers van IJsbaanpad. Door deze wedstrijden leren kinderen andere kinderen kennen en doen ze ervaring op met het competitieve element. Ouders mogen ook meedoen!

Tenniskamp

Zomervakantie

In de zomervakantie kun je bij IJsbaanpad op tenniskamp. Iedereen mag meedoen, ook vriendjes en vriendinnetjes die niet lid zijn. Elke dag krijgen de kinderen training van onze tennistrainers. Naast de lessen worden er ook veel fun-activiteiten gedaan als sport en spel, knutselen, koken, en nog veel meer.

Kids Tour

15 t/m 23 juni

Jeugdspelers van Tennis Op Maat spelen  wedstrijdjes tegen kinderen van andere verenigingen. De wedstrijden zijn elke keer op een andere club. Zo touren de kinderen Amsterdam door. Aan elk toernooi is een thema verbonden, zoals bijvoorbeeld Glow in the Dark Tennis.

Schooltennis

Deelname gratis

Jaarlijks komen de trainers van Tennis op Maat op basisscholen om kinderen enthousiast te maken voor tennis op T.C. IJsbaanpad. Lijkt het je leuk als wij ook bij jou op school komen lesgeven? Meld de school dan hier aan.

Mijn school aanmelden
Anker 1

Jeugd & veiligheid

T.C. IJsbaanpad ligt in een rustig deel van Amsterdam Zuid en is omgeven door diverse sportclubs. We zijn goed bereikbaar per fiets, met de auto en het openbaar vervoer. Het tennispark is omgeven door een hekwerk en ligt niet direct aan een drukke weg. Voor vragen omtrent de veiligheid binnen en rond de club kun je contact opnemen met Bas van Marion.

Contact jeugd & veiligheid
bottom of page