Hoe verdien je, je jaarlijkse bardienstpunten?

Alle bardiensten in 2022 zijn gevuld, dank voor jullie massale aanmeldingen!


Om die reden zetten we nu ook alvast de diensten in 2023 open tot en met maart (einde van tennisjaar 2022-2023).


Mensen die al een bardienst hebben gedraaid in 2022 hoeven zich niet weer in te schrijven, jullie hebben je punten voor dit seizoen al verdiend. In de knltb.club.app zien wij welke leden hebben voldaan aan deze plicht.


Als alle bardiensten volzitten en je hebt je nog niet ingeschreven dan plaatsen we je op de reservelijst. Als leden onverhoopt toch geen bardienst kunnen draaien (meer dan 48 uur van te voren aangeven), vragen we de leden op de reservelijst of ze de betreffende dienst willen vervullen. Het lid dat initieel de bardienst zou draaien wordt dan op de reservelijst geplaatst.


We hebben meer leden dan diensten per jaar. Aan het einde van het jaar kijken we welke leden nog geen dienst hebben vervuld. Deze krijgen in de eerste 3 maanden van 2023-2024 dan de kans zich als eerste in te schrijven. Als je, je dan niet inschrijft plant de barcommissie je in deze eerste 3 maanden in.


Lees hieronder voor welke leden bardiensten gelden, hoe je, jezelf inplant, en wat als je verhinderd bent of niet wilt/kunt.


Alle leden van onze club, tussen de 18 en 75 jaar, worden verwacht jaarlijks een bijdrage te leveren aan de club door een (bar)dienst te vervullen. Op deze manier zorgen we ervoor dat we allemaal kunnen genieten van het tennis en de gezelligheid op het park.


Hieronder lees je meer over ons 'punten systeem', de soorten diensten die je kunt vervullen, en wat als je géén (bar)dienst wilt of kunt doen.


Punten verdienen

Jaarlijks kun je 12 punten verdienen door iets voor de club te doen. Dit kan zijn:

  • één bardienst draaien (12 punten)

  • één klus op het park doen (12 punten)

  • een adviserende rol aannemen voor een commissie of het bestuur (12 punten).

De meeste leden zullen een bardienst draaien.


(Bar)diensten

De bardiensten worden twee keer paar jaar ingepland: voor het voorjaar en voor het najaar. Een bardienst doe je met z'n tweeën. Voorafgaand, gedurende een periode van 2 weken, heb je telkens de kans om zelf een datum te kiezen waarop je de bardienst wilt doen en met wie. Na die twee weken, wordt je automatisch ingepland door onze bardienstplanner.

Als je liever een klus op het park wilt doet of een adviserende rol wilt aannemen, kun je contact opnemen met de dienstplanner: barcommissie@ijsbaanpad.nl, deze diensten zijn niet altijd beschikbaar.


Hoe plan ik mijn bardienst in?

1. Open de KNLTB ClubApp op je smartphone of ga naar https://www.knltb.club/clubapp/ 2. Kies in de onderbalk > Club 3. Kies in de bovenbalk > Diensten 4. Kies een beschikbare dag 5. Kies een beschikbare tijdvak 6. Klik op > Inschrijven


Wat als ik verhinderd ben?

Ben je ingepland voor een bardienst en kun je toch niet? Dan ben je zelf verantwoordelijk je dienst te ruilen of een vervanger te regelen. Deze wijziging geef je vervolgens door aan die het aanpast in het rooster. Als je niet komt opdagen en je hebt géén vervanger geregeld, rekenen wij een vergoeding van €50,- voor de gemiste inkomsten van de bar. Deze wordt met een automatische incasso van je rekening afgeschreven.


Jaarlijkse dienst afkopen

Wil je geen dienst vervullen? Dat vinden wij jammer! Maar, dan kun je deze jaarlijks afkopen voor €60,-. Dit wordt met een automatische incasso van je rekening afgeschreven. Stuur hiervoor een bericht aan de barcommissie@ijsbaanpad.nl.

Mocht je een goede (medische) reden hebben waarom je géén jaarlijkse (bar)dienst kunt vervullen, dan horen wij dat graag via barcommissie@ijsbaanpad.nl.


Wat als?

Als je gedurende het jaar niet je 12 punten behaalt, en de afkoopsom niet betaalt, mag je het jaar daarop geen lid meer zijn van T.C. IJsbaanpad. Dat klinkt streng, maar een goed draaiende, levendige club kan alleen bestaan als iedereen een steentje bijdraagt.